Dania główne Hauptgericht / Main courses
|
||
Dania główne podawane są wraz z dodatkami (frytki/pieczone ziemniaki/ryż, zestaw surówek) Hauptgerichte werden mit Beilagen serviert (Pommes frites, Bratkartoffeln, Reis, Gemischter Salat) / Main dishes are served with a choice of chips, fried potatoes or rice and a mix of fresh vegetables |
||
1. |
Danie dnia Das Gericht des Tages / Dish of the day |
pytaj kelnera ask your waiter |
2. |
Schabowy po diabelsku zapiekany z pikantnym nadzieniem i serem paniertes Sch mit scharf SoBe/Füllung und Käse / Joint of pork roasted with spicy sauce and cheese |
30 zł (160 g) |
3. |
Schabowy po góralsku mięso panierowane, zapiekane z kapustą i serem paniertes Schweinfleisch mit Kraut und äse überbacken / Joint of pork coated with breadcrumbs, roasted with sauerkraut and cheese |
30 zł (160 g) |
4. |
Schab po kapitańsku mięso panierowane, zapiekane z pieczarkami i serem paniertes Schweinfleisch mit Champignons und Käse überbacken / Joint of pork coated with breadcrumbs, roasted with mushrooms and cheese |
30 zł (160 g) |
5. |
Schabowy po królewsku zapiekany z brzoskwinią i serem paniertes Schweinfleisch mit Pfirsich und Käse überbacken / Joint of pork roasted with peach and cheese |
30 zł (160 g) |
6. |
Schabowy po szczycieńsku mięso grillowane z boczkiem i papryką Schweinkotelett mit Schinkenspeck und Paprika / Grilled joint of pork with beacon and red peppers |
30 zł (160 g) |
7. |
Schabowy na życzenie drobiowy/ z serem/ z serem i ananasem/ panierowany/ z jajkiem sadzonym Geflügelkotelett auf Wunsch, mit Käse und Ananas, mit Spielgelei / Roast joint of your choice (pork or chicken), served with cheese, cheese and pineapple or fried eggs |
30 zł (160 g) |
8. |
Karkówka a` la Sote karkówka z grilla z warzywami Schweinekamm gegrillt mit Gemüse / Grilled pork neck with vegetables |
30 zł (160 g) |
9. |
Placek Mazura placek ziemniaczany z sosem gulaszowym Kartoffelpuffer mit Gulaschsoße / Potato pancake with goulash sauce |
34 zł
|
* Potrawy mogą zawierać niewielkie ilości alergenów, o szczegóły pytaj kelnera. |